WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - ZVC Mini's Ham  8 - 5  (5-1)

DATUM 23-04-2004  21:00

DOELPUNTEN 1‘ (1-0) goal Ivan Cools, assist Chris Witters, 5’ (2-0) goal Pieter Terryn, assist Chris Witters, 12’ (3-0) goal Chris Witters, 17’ (4-0) goal Niko Kopriva, assist Benny De Boulle, 19’ (4-1), 22’ (5-1) goal Niko Kopriva, 40’ (6-1) goal Pieter Terryn, assist Benny De Boulle, 41’ (7-1) goal Chris Witters, 42’ (7-2), 44’ (7-3) 47’ (7-4), 49’ (7-5), 50’ (8-5) goal Chris Witters

VERSLAG IST begint aan de wedstrijd met terug een volledige ploeg (na 2 wedstrijden met een noodploeg) en is vastbesloten om er nog eens voluit tegenaan te gaan in deze Hamse derby. IST wil de fout uit de heenwedstrijd (te laks begonnnen) niet meer maken en begint heel geconcentreerd aan de wedstrijd met een compacte verdediging. De eerste actie van IST is meteen raak : dribbel van Chris Witters gevolgd door een schuin schot dat door de doelman wordt gelost en Ivan Cools moet maar inschieten aan de tweede paal. De Mini’s proberen terug te slaan maar worden goed opgevangen door IST. Na 5 minuten een kopie van het eerste doelpunt : Chris Witters kapt zich vrij op rechts en zijn schot kan de doelman enkel maar afweren in de voeten van de goed gevolgde Pieter Terryn, die koelbloedig afwerkt. De Mini’s voeren de druk op maar de verdediging, uitstekend geleid door Niko Kopriva en Dirk Vonckx, geeft geen krimp. Het enige gevaar komt van verre schoten van de doelman die geregeld mee opkomt maar Olivier Schoups weert alle ballen af. Integendeel wordt het 3-0 na 12 minuten : balverlies bij een combinatie en Chris Witters lobt de bal vanop eigen helft mooi over de doelman in het lege doel. IST controleert de wedstrijd (bal wordt goed rondgespeeld en weinig balverlies) en maakt de 4-0 via een snelle combinatie tussen Benny De Boulle en Niko Kopriva. De Mini’s slaan even terug door een onoplettendheid maar het verschil wordt snel hersteld door een lange raid en zuivere afwerking door Niko Kopriva : 5-1. De tweede helft begint evenwichtig en na 10 minuten beslist IST de wedstrijd met een counter afgewerkt door Pieter en een ver schot van Chris Witters. Plots denken de spelers dat de match gedaan is en sluipt de nonachalance in de ploeg. De Mini’s scoren snel enkele treffers (waaronder een lichte strafschop en een klutsgoal) en vinden terug de aansluiting tot 7-5. In de laatste minuut zorgt Chris Witters voor de geruststellende goal door opnieuw een perfecte verre lob over de meespelende doelman. IST boekt een verdiende overwinning na één van de beste vertoningen van het seizoen en verzekert zich nu van de 7e plaats in de eindstand. Als er een heel seizoen met deze ploeg en ingesteldheid zou gespeeld worden, is het niet denkbeeldig dat enkele plaatsen hoger in de rangschikking volgend seizoen tot de mogelijkheden behoort…